Hvem var Valentine?

Hver eneste februar – især i England og USA er landet på den anden ende med hjerter, balloner, chokolade, røde roser og meget andet.

Men hvem er St. Valentine og hvorfor fejres denne dag.

Der er mange myter omkring dagen, men eet er sikkert – det er blandinger fra kristne og gamle romerske traditioner.

I den katolske kirke kender man til mindst 3 martyrer med dette navn.

En af disse var en præst som levede i det 3. Århundrede i Rom. Da kejser Claudius II besluttede at ugifte mænd var bedre soldater end dem med kærester, kone og børn, forbød han en bestemt aldersgruppe af mænd at gifte sig, så han hele tiden havde en hær parat af højeste kvalitet. Men præsten Valentine protesterede mod dette og i kærlighedens navn viede han i al hemmelighed mange unge par.

Dette blev selvfølgelig opdaget og Claudius befalede, at Valentine skulle fanges og dømmes til døden. I fængslet forelskede Valentine sig i fængselsinspektørens datter, som besøgte ham. Hans eneste måde at bevare kontakten til hende og udtrykke sin kærlighed – var gennem breve og kort, hvor han altid sluttede af med ”Fra din Valentine” – et ægte Valentin-kort.

Se billeder fra en dygtig fotograf her.

I Danmark

I Danmark har der været flere tiltag for at gøre dagen landsdækkende og en fast tradition, men det er ikke rigtig lykkedes.

I de senere år er det dog slået mere og mere an, dog mest som et humoristisk indslag i hverdagen for unge mennesker.

Hvad vil man sige med at markere denne dag: Det er en god anledning til at få sagt de svære ord gennem symboler – ”Jeg elsker dig” – eller måske udvide de 3 ord med ”Vil du gifte dig med mig”.

Hvad bruger man:

  • Blomster – med de rette symboler i farverne
  • Chokolade – formet som hjerte
  • Et hjerte-smykke
  • Et Valentine – kort
  • Alt hvad der er formet som et hjerte

Ingen bryllup uden en dygtig bryllupsfotograf

Originally posted 2020-06-06 18:42:12.