At planlægge et bryllup er i sig selv en meget tidskrævende proces

At planlægge et bryllup er i sig selv en meget tidskrævende proces. I starten befinder de fleste kommende ægtefolk sig i en rus af lykke, og mister fuldstændig jordforbindelsen. Familie, venner og kollegaer må finde sig i, at høre om drømme og eventyrlige historier i et væk. Men pas på. For hvis budgettet er lidt stramt, gælder det om at være realistisk, hvilket ikke straks går op for det forelskede par.

Før man aner det, når man til budgettet, og her havner man ofte i en ellers utænkelig situation. Der er alt for mange på gæstelisten. Hvor gerne man end vil undgå det, skal der sorteres med hård hånd. Begge parter vil have både familie, venner og kollegaer med, men realiteten af den plan er en helt anden end man først havde tænkt sig. Den perfekte liste skal på slankekur.

Der er ingen grund til, at få skyldfølelse eller dårlig samvittighed. I kan alligevel ikke holde noget I ikke har råd til. Det vigtigste er, at festen arrangeres på jeres præmisser. Vælg det, I har mulighed for at realisere, og ikke hvad andre mener og tænker.

Start med den familie I aldrig ser

Start med den familie I aldrig ser, her er en tante ingen har set i 12 år, kun hørt om. Fætre og kusiner I egentlig ikke omgås i det daglige, og så kollegaerne som I kun taler med på jeres fælles arbejdsplads. Venner I ikke har hørt fra i evigheder og, som aldrig ringer eller tager initiativ til noget som helst. Skift gommens mors moster ud og inviter i stede for et vennepar som I ser jævnligt og har et fællesskab med.

Til sidst er I nede på et overkommeligt antal gæster, og husk, festen bliver ikke dårlig fordi –ham den sjove fra brudens arbejde ikke er med-. Alle dem I holder af, er sammen med jer.

Mange vil sikkert føle sig snydt og forbigået. Men det skal I ikke tænke på. I har inviteret de nærmeste, nogle mennesker, der virkelig betyder noget i jeres liv.

Husk at fotografere bryllupper i hele landet.

De frasorterede kan evt. inviteres med til en reception

De frasorterede kan evt. inviteres med til en reception lige efter vielsen eller til fotoreception, hvor de også kan lykønske jer og evt. komme med på et gruppebillede, taget med jeres eget kamera, hvis fotografen er for dyr.

Det behøver ikke være dyrt. Måske en af svigerforældrene har en god nabo, eller en ven har en mor, der kan hjælpe med, at smøre små fingersandwich, lave fade med frugt eller søde sager. Server champagne til, og hvis det er om sommeren kan der laves kander med alkoholfrie sommerdrikke med frosne bær. Stil kanderne på et bord i haven eller i det område man bliver fotograferet.

På denne måde har I alligevel vist alle, der var på den første liste, at de er I jeres tanker, og ikke glemt.

Det er jeres fest, jeres liv og ikke mindst, jeres budget, der også skal fungere bagefter. Lad være med, at overdrive. I får alligevel en uforglemmelig dag.

Se galleri med bryllupsbilleder her.

Originally posted 2020-06-07 07:16:48.