Tips til valg af bryllupsfotograf

Vær i god tid

Tips til valg af bryllupsfotograf – Det er, som med alt muligt andet (feststedet, prøve brudekjole etc), vigtigt at være ude i god tid når i skal booke jeres bryllupsfotograf. De bedste bryllupsfotografer har altid en mulighed for at være booket ud i de hotte måneder, som Maj, Juni, Juli, August og September.

Her har vi lavet en lille oversigt over hvordan du bedst finder frem til den rette bryllupsfotograf til den rette pris, som matcher lige præcis de ønsker i har og de budgetter i har afsat til en fotograf.

 1. Vær ude i god tid, de bedste fotografer er oftest de første der ikke er ledige.
 2. Kontakt et par forskellige fotografer i god tid, og stil relevante spørgsmål, så i får mest muligt ud af fotografen i forhold til pris, levering, antal billeder etc.
 3. Hav altid realistiske forventninger. Sørg for at jeres planlægning ikke bliver for presset. Hastværk er lastværk når det kommer til kreative bryllupsfotos.
 4. Tal med præsten og kirken om hvor meget, der må fotograferes under selve vielsen, før under og efter.
 5. Find en person fra selskabet, der er villig til at hjælpe til med selve bryllupsportrætterne. En slags “praktisk gris”.
 6. Tænk over valg af lokation, både i forhold til afstanden (tiden i kører, forsinkelse etc), men også i forhold til vejret.
 7. Sæt minimum 60 minutter af til selve fotograferingen. (her indregnes ikke transport tid til lokation etc)
 8. Hvis i ønsker billeder af familien, større grupper, sørg for at en gæst eller toastmaster sørger for at alle er klar til at blive fotograferet på et bestemt tidspunkt og et bestemt sted (oftest anvist af fotografen), så jeres planlægning ikke “sejler”.
 9. Overvej en professionel make-up artist til at følge jer på selve dagen. Hun kan ofte sikrer jer at hår, tøj, make-up etc er i den bedste orden.
 10. Sørg for at håret er sat godt op til det danske vejr og klima, så i ikke ved dårligt vejr ligner nogen, der hellere ville være andre steder.
 11. Husk at fremhæve overfor fotografen hvilke billeder i,  i hvert fald gerne vil have (send gerne fotografen nogle inspirationsbilleder pr mail)
 12. Husk!! Jo bedre planlagt dit bryllup er, jo mindre faldgrupper vil, der opstå på den store dag.
 13. Allervigtigst : Husk at nyde din bryllupsdag, slap af, for på selve dagen, kan du ikke gøre mere. Der må du stole på at din bryllupsplanlægning bærer frugt. Som den heldigvis oftest gør.

Tips til valg af bryllupsfotograf

Hele bryllupsdagen

Bryllupsdagen er booket for længe siden, og vejret er, som det er i Danmark, og det kan jo betyde hvad som helst. Det skal både I og fotografen huske – og have en plan B for. De fleste vil jo gerne have taget deres bryllupsbilleder udenfor, men som sagt, er det ikke altid muligt i alt slags vejr. For at få så meget som muligt ud af det hele og få så mange billeder, der virkelig afspejler jeres dag, er det et stort plus at have fotografen med hele dagen – eller i det mindste store dele af dagen. (Tips til valg af bryllupsfotograf)

Læs også om portrætfotografering ved bryllup.

Tips til valg af bryllupsfotograf

En professionel bryllupsfotograf tager pænt tøj på og går i ét med bryllupsgæsterne og bemærkes knapt for netop at kunne tage de øjebliksbilleder, der kommer til at forgylde jeres bryllupsalbum år ud i fremtiden. Forberedelserne til brylluppet er også sjove at forevige, og det er mere værd at have fotografen med under forberedelserne, vielsen, receptionen og middagen end senere under festen. Billeder af, hvordan I forbereder jer, bliver ofte mere varierede, end når I danser brudevals.