Fotojournalistisk bryllupsfotografering, hvad er det?

Bryllupsfotografering flytter sig fra klassisk til reportage

Fotojournalistisk bryllupsfotografering afløser de klassisk opstillede traditionelle bryllupsfotos, som vores forældre fik lavet dem. De erstattes af skæve vinkler, nærgående portrætter. Brug af bevægelses uskarphed og stærk brug af håndholdt flash systemer.

Fotojournalisten er uddannet til at fortælle en historie med sit kamera. Han eller hun er trænet i at arbejde under pressede situationer, hvor der ikke altid er ret meget tid til at levere kvalitetsbilleder på kort tid.

fotojournalistisk bryllupsfotografi

fotojournalistisk bryllupsfotografi

Bryllupsfotografering er blevet fotojournalistisk

Jeg tør godt skrive under på at en bryllupsfotograf anno 2013 er ligeså godt påklædt, som en erfaren fotojournalist. Jeg har hørt flere fotojournalister sige at den nye moderne bryllupsfoto billedstil tager pusten fra selv de mest garvede fotografer.

Kravet til en bryllupsfotograf er enorm. Du skal på en time levere bryllupsbilleder af meget høj klasse, stor variation og få et brudepar, der sjældent har den store erfaring som model foran kameraet, til at fungere i en højere enhed med vejret, klima, tidspres og fotografens egen “dagsform”.

En bryllupsfotograf er idag ligeså meget en fotojournalist, som fotograferne på Politiken, Ekstra Bladet eller B.T. De kan det hele, for de kan simpelthen ikke overleve denne branche hvis ikke de kan.

De skæve og utraditionelle byllupsfotos

De skæve og utraditionelle byllupsfotos

Brudeparret er vidner

De færreste bryllupsfotografer overlever dagens branche uden gode referencer fra andre brudepar, der før har benyttet sig af fotografen. Man kan ikke tillade sig at lave bryllupsfotografering idag, uden at være erfaren fra lignende sammenhænge.

Du kan selvfølgelig godt være amatør fotograf, der drømmer om at blive professionel bryllupsfotograf, og lægge planer efter at tage med en erfaren fotograf ud til bryllupper. Problemet er bare, at den erfarne fotograf, knap nok har tid til selv at levere “sin vare”, og derfor ikke kan tage en ny fotograf særligt godt ved hånden og vise vejen. Derfor mister mange ofte lysten til at blive bryllupsfotograf før de overhovedet er kommet igang.

bryllupsfoto

bryllupsfoto i den moderne stil

Bryllupsfotografen er afsted hver lørdag

Bliver du dygtig, som bryllupsfotograf skal du være klar over at du må give afkald på det fleste af dine lørdage sommeren over. Når alle kammeraterne tager til Roskilde Festival, Skanderborg Festival, ferie i udlandet, til familie fester, barnedåb og meget andet, eller bare tænder op i grillen hjemme i haven, ja så står du, som fotograf ved et bryllup et sted i Danmark. Derfor skal man virkelig brænde for erhvervet, som bryllupsfotograf, for husk på:

Et bryllup kan IKKE laves om