Bryllupsfotografen

Bryllupsfotografen idag

Der er mange mennesker, der lærer at bruge et kamera og efter et par lokale modelfoto shoots kalder de sig for fotograf. Det er i vores verden blasfemisk, at tro at man kan blive professionel fotograf, i et marked, der er så hårdt presset, som de danske bryllupsfotografers er det.

Meget få fotografer lever af at være bryllupsfotografer, og derfor er der også få rigtige professionelle bryllupsfotografer. Hvis du ikke ligefrem, som Bryllupsfotograferne ved Vores Store Dag eller forevigt.dk, har vundet vanvittigt mange internationale priser for bryllupsfotos, så er der vist lang vej hjem før man kan kalde sig professionel.

bryllupsfotograf_2

De dårlige og de gode

På nettet (google), dukker der mange fotografer frem under en “bryllupsfotograf” søgning, og mange af dem har uden tvivl de bedste intentioner om tilgangen til bryllupsfotograferingen. Desværre viser det sig ofte anerledes når brudeparret modtager deres bryllupsbilleder fra den “såkaldte” professionelle bryllupsfotograf.

Derfor har vi forsøgt at skitsere herunder, hvad du/i, som kommende brudepar bør være opmærksomme på, før i booker jeres bryllupsfotograf.

1. Det er først og fremmest vigtigt at bryllupsfotografen på sin hjemmeside kan fremvise mange forskellige, kreative og spændende bryllupsfotos, fra mere end ét enkelt eller 2 bryllupper.

2. Det er mindst ligeså vigtigt at fotografen kan vise hele sammenhængende billedserier fra mange forskellige brudepars brylluper, så i kan se fotografens evne til at arbejde med forskellige mennesker, under forskellige lys forhold, vejr forhold, årstider etc.

3. Fotografen skal også gerne fremvise referencer fra andre brudepar, der har brugt fotografen, enten på hjemmeside, bloggen eller andre steder på nettet, som har “anmeldt” fotografen.

4. Det er jo sådan ved bryllupper idag, at det ikke kun er brudeparret, der skal fotograferes. Fotografen skal også kunne fange en masse fine stemningsbilleder fra brylluppet, i form af brudekjolen, vielsesringene, brudebuketten, bryllupsfesten, brudevalsen, bryllupsreceptionen, bryllupsgæsterne, bryllupstransporten, og meget meget mere. Fotografen skal herfor gerne kunne fremvise en masse flotte detaljebilleder fra mange forskellige bryllupper. Igen så i kan se om fotografen er varieret i sin billedstil, og forstår at fange essensen af et bryllup.

Mere om bryllupsfotos