Book din bryllupsfotograf

Budget for brylluppet

Når i skal planlægge jeres bryllup, er det selvfølgelig væsentligt at kigge på bryllupsbudgettet. Hvis i har et bestemt budget er det vigtigt at prioritere rækkefølgen af det i vurdere vigtigst for jer.

Nogle vælger at brudekjolen skal være den største post, andre vælger selve bryllupsfesten. Vi fotografer mener selvfølgelig at bryllupsbillederne er minder for livet og derfor de vigtigste ting fra brylluppet.

Uanset hvad budget i har og hvilken prioritetsrækkefølge i følger, så er det væsentligt at pege på at hvis budgettet rummer penge til en bryllupsfotograf, så er det altid sådan at de bedste bryllupsfotografer, ofte er booket ud i fremtiden og i derfor skal være ude i god tid. I skal også være forberedte på at dygtige fotografer, ved hvad de er værd, og en god bryllupsfotograf derfor ikke er billig.

book din bryllupsfotograf

Antal af billeder og udlevering af digitale filer

Det er vigtigt i sætter jer grundigt ind i fotografernes salgs og leveringsbetingelser. Da ikke alle fotografer udleverer deres digitale filer. I kan derfor risikere at stå efter brylluppet, med en masse papir billeder, og gerne ville dele billederne på nettet eller selv lave yderligere kopiere, men nu skal skal have fat i fotografen igen, til skyhøje udskriftspriser. Derfor sørg for at i får jeres digitale filer med jer. Ellers bliver det en ekstra dyr fornøjelse.

Det er selvfølgelig også væsentligt at i kigger på hvor mange digitale filer, der følger med når i modtager jeres billeder. Alle fotografer skyder i disse digitale tider, ekstra mange billeder, og der kan sagtens være rigtig mange gode skud imellem, som i måske aldrig får at se. Sørg derfor at sikre jer i får ALLE jeres billeder med.

Kontrakt med bryllupsfotografen

Når i har udvalgt jeres bryllupsfotograf, er det vigtigt at i får papir eller elektronisk skrevet aftale mellem jer og fotografen. Så i sikrer jer mod fotografen bliver syg, alternative løsninger, evt henvisninger til andre dygtige og ledige fotografer hvis uheldet skulle være ude etc.

I skal have en skriftlig aftale med jeres bryllupsfotograf både om sygdom, men også om andre generelle salgs og leveringsbetingelser.

Hvor meget tid skal der afsættes til selve fotograferingen?

En dygtig og erfaren bryllupsfotograf bruger, som alle andre fotografer et lille kvarter, på at “varme sig selv op”. Derefter “kender” fotografen lidt til brudeparrets “gøren og laden”. Derfor er det anbefalet at i afsætter 60 minutter til selve bryllupsfotograferingen. Her er så ikke indregnet den tid det tager at køre til en given lokation (trafik og forsinkelser etc). Det er 60 minutters “effektiv fotograferingstid” = altså den tid hvor i står foran kameraet.

Vi er ikke glade for at blive fotograferet

Ikke alle føler sig lige tilfredse med at blive fotograferet. Derfor er det vigtigt at jeres fotograf er både erfaren og rutineret, så han eller hun forstår at “motivere” jer til at levere foran kameraet.

Vi hører ofte fra vores kunder at de ikke følte det på nogen måde anstrengende. De siger også at tiden gik vanvittigt hurtigt og følte at fotografen havde styr på opstillinger og evnen til at få dem til at “lege med”.

Hvordan sikrer jeg mig at min bryllupsfotograf er seriøs?

Bed evt jeres fotograf om at henvise til andre brudepar, bryllupsforums eller private mails, hvor i kan få nogle til at fortælle om deres oplevelse med den enkelte bryllupsfotograf.

Alternativt kan i søge efter bryllupsfotografens navn ved at skrive fotografens hjemmeside ind i google. Sådan her:

www.bryllupsfotografi.net

Så får i alt frem hvad den enkelte fotograf deltager i, og hvad den enkelte fotograf har fået af feedback fra andre brudepar og generel omtale på nettet.

Hvad så efter brylluppet?

Når jeres vielse er overstået og i måske er vendt hjem fra jeres bryllupsrejse, så skulle jeres bryllupsbilleder gerne være klar til jer. Det tager oftest grundet sæson travlhed især i sommermånederne, ca. 3 uger før billederne leveres.

Bryllupsbillederne skal digitalt efterbehandles, sættes op til både brug på internettet, facebook, linkedin, google+, twitter, pinterest og instagram. Samt selvfølgelig til billedudskrifter til famlien, takkekort og billeder til væggen hjemme i privaten. Denne proces tager tid, og der bør i væbne jer med tålmodighed.

Online foto galleri

De fleste bryllupsfotografer tilbyder idag et online fotogalleri med billederne fra jeres bryllup. Så i kan gå ind og se billederne online, når i måtte ønske det. Fra det online foto galleri, er det som oftest også muligt at dele billederne til sociale sites, som facebook, google+ etc.