Læs artiklen: “Generelt om bryllup”

Velkommen til denne artikel vi har døbt “Generelt om bryllup”. Vi har med vores erfaring som leverandører (bryllupsfotografer) til bryllupsbranchen efterhånden set og oplevet mange forskellige ting indenfor branchen. Vi synes derfor det var på tide at beskrive vores oplevelser og input fra nogle af de mange hyggelige og skønne bryllupper vi har deltaget i. Vi tager udgangspunkt i alt omkring bryllupper. I kan bare springe rundt i det som i ønsker. Det er ikke skrevet kronologisk. Vi håber i finder god inspiration og i kan lide vores bryllupsbilleder. God fornøjelse. 🙂

Bryllup

Et bryllup er er den ceremoni hvor 2 mennesker indgår i en ægteskabspagt. Som oftest er det bruden og brudgommen, der siger ja til hinanden. Selve pagten omkring ægteskabet kaldes: Vielse. Et kirkebryllup er samlet både en vielse og en velsignelse af brudeparret. Ved brylluppet siger parret ja til hinanden 2 gange hver i kirken. De siger ja til at leve, som mand og kone og elske hinanden på godt og ondt og ære hinanden. Kirkebrylluppet er akkurat ligeså juridisk gyldigt som en vielse på rådhuset (borgerligt bryllup). Et kirkebryllup er i den kristne tro, håb og kærlighed.

Bryllup

Bryllupsdage (bryllup år)

Bryllupsdagene (bryllup år) er til tider svære at huske. Ikke så meget hvilken dato man blev gift, så man glemmer at give lillemor en blomst, men mere hvad de forskellige bryllupsdage faktisk betyder. Vi har derfor lavet denne lille skitse over titlerne på de forskellige bryllupsdage, der findes:

1 år: Papir   20 år: Porcelæn
2 år: Bomuld   21 år: Turkisbryllup
3 år: Læder   22 år: Alliancebryllup
4 år: Blomster   23 år: Tulipanbryllup
5 år: Træ   24 år: Karatbryllup
6 år: Sukker   25 år: Sølv
7 år: Uld   30 år: Perle
8 år: Bronze   35 år: Koral
9 år: Pil   40 år: Rubin
10 år: Tin   45 år: Safir
11 år: Stål   50 år: Guld
12 år: Silke   55 år: Smaragd
12½ år: Kobber   60 år: Diamant
13 år: Knipling   65 år: Krondiamant
14 år: Elfenben   70 år: Jern
15 år: Krystal   75 år: Atom

Bryllupsdage

Bryllupsinvitationer

Bryllupsinvitationer er noget af det første man tager fat på når man skal planlægge sit bryllup. Man bør faktisk kort tid efter forlovelsen er indgået sætte sig ned og finde den dato man gerne vil vies på og så se at få sendt diverse bryllupsinvitationer ud. Mange brudepar vælger faktisk at sende deres bryllupsinvitationer ud næsten et år i forvejen, for at være sikre på at alle deres gæster kan deltage ved brylluppet. Der findes masser af gode eksempler på flotte og kreative bryllupsinvitationer på nettet.

Bryllupsinvitationer

Bryllupskage (bryllupskagen)

Ingen bryllup uden bryllupskage (bryllupskagen). Vi har som bryllupsfotografer lavet en del bryllupper efterhånden, og vi har set mange smukke og flotte bryllupskager. Diverse konditorer rundt omkring i Danmark bliver bedre og bedre til at lave sjove og personlige bryllupskager. Nogle bryllupskager er faktisk så flotte at man får helt ondt indeni over at skulle skære disse smagsfulde mesterværker i stumper og stykker :).

Bryllupskage

Bryllupskjoler (Brudekjolen)

Det er vist ikke til diskussion at ved et bryllup, er det bruden der oftest skinner mest igennem i sin ofte smukke bryllupskjole (brudekjole). I kirken rejser alle gæster samt gommen sig op, når kirkedøren går op og bruden (ofte ledsaget af sin far), stille og yndefuldt bevæger sig op af kirkegulvet, mens alle kigger på hende og hendes smukke bryllupskjole (brudekjole). Det er en stor dag for alle, men oftest mest for bruden. Bryllupskjolen er ofte også forskellen mellem hverdag og fest. (Generelt om bryllup)

Bryllupskjoler

Bryllupsgave (bryllupsgaven)

Hvad skal man dog give i bryllupsgave ? Hvad finder man lige på at give brudeparret i bryllupsgave ? Det er der med garanti mange, der har stillet sig selv, som spørgsmål, når bryllupsinvitationen dumper ind af døren. Man kan vælge at være traditionel og følge brudeparrets ønskeliste, som flere og flere butikker også tilbyder at hjælpe med. Eller man kan give parret en mere utraditionel bryllupsgave, som en oplevelsestur eller gå sammen og give et rejsegavekort til bryllupsrejsen.

Bryllupstale

Et af de emner der ofte er stor fokus på ved et bryllup er især gommen´s bryllupstale til sin brud. En bryllupstale bør både være seriøs og samtidig også morsom. Man skal indtænke traditioner og samtidig sørge for at bryllupstalen bliver personlig og morsom. Når du skal skrive din bryllupstale, så lav en brainstorm på hovedpersonen for talen. Gennemløb nogle af de oplevelser i har haft sammen. Sørg for at finde nogle eksempler på noget, der både er kærligt men også gerne morsomt samtidigt. En bryllupstale bliver oftest mest interessant når den har både dybde, personlighed og gerne har nogle sjove episoder med.

Bryllupstale

Bryllupsfotograf

Vores HELT store passion er at være bryllupsfotograf. Vi kan simpelthen ikke lade være. For os handler bryllupper om at levere de smukkeste stemningsbilleder og de flotteste minder fra brudeparrets største dag. Bryllupsfotografering er altid en hyggelig og sjov oplevelse med masser af søde bryllupsgæster og en fantastisk god stemning. Som bryllupsfotograf har vi fået en stor opgave : at levere et af livets største minder fra en fantastisk bryllupsdag. Se mere om vores job som bryllupsfotograf her.

Bryllupsfotograf

Bryllupskort

Det er ikke altid let at vide hvordan man skal komponere et følelsesladet bryllupskort. Det er parrets helt store dag, og derfor er et bryllupskort jeres personlige smukke hilsen til brudeparret. Et bryllupskort skal helst afspejle jeres relation til brudeparret. I kan tænke på nogle gode stunder sammen. Et sted i måske ofte er sammen og hygger. En hobby i deler osv. Uanset hvordan i skriver jeres bryllupskort, så er det vigtigt det er personligt og afspejler parrets relation til jer.

bryllupskort

Bryllupstraditioner

Der er mange forskellige bryllupstraditioner og vi kan ikke nævne dem alle her. Men nogle af de mest kendte skal da med. Traditionerne fortæller, at det bringer uheld hvis brudeparret sover i samme seng brylluppet. I kirken kommer gommen altid før bruden. Bruden ankommer altid, som den sidste til kirken og vielsen. Morgengaven er noget brudeparret giver hinanden om morgenen efter brylluppet, det er ofte en personlig gave. Mange brude giver deres gom en boudoirfoto serie af sig selv. Brudens slør klippes i stykker, da brudens slør afspejler jomfruelighed og uskyld. Derfor klippes brudens slør i stykker for at bringe bruden held i livet.  Brudevalsen starter med at brudeparret danser alene. Imens danner bryllupsgæsterne en ring om dem og klapper. Langsomt gøres ringen mindre indtil, der ikke længere er plads til at danse, hvorefter brudeparret kysser hinanden og resten af selskabet tilslutter sig dansen. (Generelt om bryllup)

Bryllupstraditioner

Talerækkefølge ved brylluppet

Traditionelt er der en talerækkefølge, som typisk altid er den samme.

 • Først vil værten eller toastmasteren byde gæsterne velkommen
 • Derefter følger brudens far
 • Efterfølgende vil gommens tale til bruden og hendes familie komme
 • Herefter taler forloveren
 • Bagefter er det tid til brudgommens fars tale
 • Slutteligt kan bruden holde en tale, hvis hun har lyst
 • Eventuelt andre talere vil følge ovenstående rækkefølge

Talerækkefølge ved brylluppet

Bryllupsbilleder

Bryllupsbilleder er noget af det mest essentielle ved et bryllup. Det er bryllupsfotografen, der med bryllupsbillederne skaber de smukke minder. At spare på bryllupsfotografen er noget af det dummeste man kan gøre. Vi hører ofte fra brudepar de fortruder at de satsede på at deres bryllupsgæster nok skulle tage billeder nok fra deres bryllupsdag. Mange gange manger de en masse minder fra dagen, der ofte ikke er blevet indfanget fra bryllupsdagen. Husk på! Efter vielsen er der kun 2 fysiske minder tilbage! Vielsesringene og jeres bryllupsbilleder fra den store dag.

Bryllupsbilleder

Bryllupsmesse

En bryllupsmesse er normalt et dejligt sted at blive inspireret til jeres bryllup. Desværre fungerer bryllupsmessen i Danmark under et meget indspist princip hvor Tina Lemming desværre sætter sig på dette marked og totalt bestemmer hvem, der får adgang til bryllupsmesserne, om leverandører eller ej. Hendes filosofi er den at tidligere messedeltagere skal have første ret til at komme på bryllupsmessen. På den måde får ingen nye og spændende levenrandører plads på messerne, men kun de samme gange traditionelle leverandører fra ruderkongestid. Bryllupsmagasinet har forsøgt sig med at afholde deres egen bryllupsmesse. Vi må så håbe den bliver en succes, så branchen endelig kan få noget tiltrængt fornyelse.

Bryllupsmesse

Bryllup Citat

Bryllup citater er altid super gode at bruge i en bryllupstale eller i et bryllupskort. Det gode bryllup citat er ofte det der handler om kærligheden mellem 2 mennesker. I dette tilfælde om brudeparret og deres fælles kærlighed på godt og ondt. Der findes selvfølgelig også bryllup citater med både humor og personlighed. Citater bruges også som indledning til sange og nogengange i takkekort fra brudeparret. Her er et par bryllup citater:

 • Elsk mig og verden er mit
 • Kærlighed gør blind, mens ægteskabet genetablerer synet
 • Et vellykket ægteskab kræver forelskelse mange gange, altid i den samme person
 • Kærlighed er som et venskab på steroider
 • Tro gør alle ting muligt. Kærlighed gør alle ting let
 • Et lykkeligt ægteskab er en lang samtale, der altid synes at være for kort
 • To sjæle, et hjerte
 • Elsk hinanden, og i vil blive lykkelige. Det er så simpelt og så svært på samme tid
 • Kærlighed er livet. Og hvis du går glip af kærlighed, går du glip af livet

Bryllup Citat

Bryllupsmenu

En bryllupsmenu er jo noget jeres bryllupsgæster glæder sig meget til. Uden mad og drikke duer helten jo ikke. Derfor er det en god ide at sammensætte en lækker bryllupsmenu. Klassiske bryllupper kører oftest med 3 retters menuer. De mere fancy bryllupper bygger 5-6 retter på. Det er dog ofte mindre portioner når, der er mere end 3 retter. Bryllupsmenuer kan være ligeså forskellige, som der er mennesker til. Oftest er de præget af bruden eller gommens livretter. Mange gange allierer brudeparret sig med kokken på feststedet og får her gode råd om sammensætningen af deres bryllupsmenu. Kokkene sætter også retterne sammen efter årstiden.

Bryllupsmenu

Bryllupsfest

En bryllupsfest er som regel et brag af en fest. Lige fra de smukke taler henover brudevalsen til de lyse nattetimer. Bryllupsfesten er rammen om brudeparrets store dag og den bliver ihverfald i Danmark ofte fejret med maner. Til en bryllupsfest er der tit mange forskellige drinks og forskellige slags alkohol tilstede. Bryllupsfesten er kærlighedens fest og det er altid med brudeparret i fokus. Især bruden er midtpunktet på den store dag. Man kan tydeligt se det forelskede brudepar nyde hinanden når de indtager dansegulvet ved brudevalsen. (Generelt om bryllup)

Bryllupsfest

Bryllupsbudget

Et Bryllupsbudget er naturligvis afgørende for hvad slags bryllup og hvor stort et bryllup i kan arrangere. Når i planlægger jeres bryllupsdag, så tænk på hvad, der er vigtigst for jer. Vil i bruge mange penge på bryllupsfesten, brudekjolen, bryllupsbillederne, bryllupskagen osv. I skal gøre op med jer selv hvad, der er vigtigst for jer. Derfor bør i altid lave en realistisk bryllupsbudget. Sørg også for, der er lidt luft i budgettet til uforudsete udgifter, der kan påstå omkring jeres bryllupsdag.

Bryllupsbudget

Bryllup Sang

En bryllup sang bliver ofte benyttet istedetfor en bryllupstale. Det er ikke alle mennesker, der mangter at stille sig op foran en forsamling til et bryllup og holde en tale. Derfor vælger mange at skrive en sang til brudeparret. Eller de får den komponeret hos en sangskriver med elementer af parrets historie indbygget i sangen. En god bryllup sang har som regel gode historier og en del gode henvisninger til rare oplevelser på ferier eller familiesammenkomster, og også gerne nogle humoristiske input.

Bryllup Sang

Bryllupshår

Når bruden skal gøres klar til sin store dag hos frisøren og naturligvis også før selve brylluppet i planlægningsfasen, er der også meget fokus på bryllupshåret. Hvilken type frisure er du til? Skal dit hår sættes op eller skal det hænge langt? Vil du have sat dit bryllupshår sammen med stylingen eller skal din frisør stå for håret og en stylist for selve makeuppen ?? Uanset hvad du vælger til din bryllupsdag, så brug noget tid på internettet og kig efter hvilken type bryllupshår du er mest til

Bryllupshår

Bryllupsvideo

På Youtube finder man masser af spændende bryllupsvideoer. Der er tusindvis af bryllupsfotografer og videofotografer, der viser deres kreative bryllupsvideoer frem her. I kan søge på lige hvad i vil. YouTube er verdens anden største søgemaskine (ejet af Google). Og derfor er der mulighed for at finde alt muligt omkring bryllupper både i Danmark men også i udlandet. 

Bryllupskørsel

Bryllupskørsel sker altid således at bruden enten hentes og bringes til kirken via Bryllupskørsel, eller også står der en bil klar når brudeparret skal køre fra kirken sammen, som mand og kone. Bryllupskørsel foregår ofte i gamle veteranbiler eller gamle sportsvogne. Nogle vælger også at leje en stor limousine at køre til bryllupsfesten i. Det er meget forskelligt hvad folk vælger til Bryllupskørsel.

Bryllupskørsel

Bryllupslokaler

At skulle vælge Bryllupslokaler til den store dag, kan for mange være svært. Der er selvfølgelig flere ting der spiller ind ved valget af Bryllupslokale. Budgettet er en af de afgørende faktorer. Ellers ville mange nok vælge et slotsbryllup. Men det handler også om at vælge et Bryllupslokale med masser af stemning og hygge over sig. Et lokale hvor man føler sig hjemme og kan mærke at feststedet er gode til at gøre ens bryllupsgæster tilfredse. (Generelt om bryllup)

Bryllupslokaler

Bryllup Tegning

Når man skal lave en tale eller en bryllupssang til brudeparret, søger de fleste på Google efter “Bryllup Tegning”. En Bryllup Tegning er altid sjov lige at sætte ind i sammen sammen med gamle fotos fra brudeparrets barndom. En Bryllup Tegning findes i mange forskellige udgaver ligefra humoristiske til romantiske og søde. Vi har set og fotograferet mange sjove bryllupssange og set masser af sjove Bryllup Tegninger gennem årene.

Bryllup Tegning 1 Bryllup Tegning 2

Bryllupspynt

Bryllupspynt er med til at skabe den hyggelige og romantiske atmosfære omkring brylluppet. Der bruges bryllupspynt i kirken, på bryllupsbilen, ved bryllupsreceptionen og selvfølgelig ved bordene ved selve bryllupsfesten. Bryllupspynten sættes ofte i kontekst til de farver og den stil man har valgt som tema for brylluppet. Andre vælger at lade bryllupspynten bære præg af de farver der er brugt i brudebukketten.

bryllupspynt

Bryllupsplanlægning

Jeres bryllupsplanlægning er meget vigtig af flere årsager. En grundig bryllupsplanlægning i god tid er med til at undgå man bliver stresset og irritabel op mod brylluppet. Bryllupsplanlægningen er også med til at sikre jer at i ikke glemmer at få lavet et budget, booket feststed og bryllupsfotograf. Arrangeret bryllupsmusik og maden til brylluppet. Tid ved frisør og stylist. Prøvet brudekjole og få fundet gommens tøj. Og meget mere.

Bryllupstøj

Når i skal vælge jeres bryllupstøj er det en gode ide at snakke lidt sammen om stilen. Hvis brudekjolen vælges elegant og lettere nonchalante, duer det ikke gommen kommer i en blazer og et par cowboybukser. Det skal passe sammen. Det er en god ide at lade bruden tage visit hos diverse brudekjoleleverandører og sende Gommen nogle ideer i retningen af den kjole der skal vælges. Men selvfølgelig ikke den model der vælges. På denne måde kan Gommen jo tage billederne med sig ned og få assistance til at udvælge sit eget bryllupstøj hos en skrædder etc.

bryllupstøj

Bryllupssko

En af de mest populære brudetilbehør er ofte bryllupssko. Bryllupskoene er idag blevet meget anerledes end de traditionelle hvide brudesko. Idag vælger mange brude nogle højhælede i forskellige farver de kan bruge igen efter brylluppet også. Vi har set brudesko i blå, lyserøde, grønne, lilla, gule og meget mere. Bryllupssko tager også tid at vælge og sørg for at vælge nogen du kan holde ud at have på en hel dag. Husk på du skal også danse brudevalsen i dine bryllupssko.

bryllupssko

 

Originally posted 2020-06-04 12:22:23.