Bryllupsfotografer

Bryllupsfoto er det sværeste

En fotograf kan have mange svære opgaver, men som bryllupsfotograf har man en af de sværeste. Nemlig at lave bryllupsfoto. Der er mange grunde hertil. Bla. så kan den store dag simpelthen ikke laves om, og billederne kan derfor ikke erstattes. Og brudepar er naturligvis kritiske over det endelige resultat.

Amatører galt afsted med bryllupsfotografering

Der er tit mange amatørfotografer der kaster sig ud i bryllupsfotografering, og det ender mange gange med at de hurtigt opgiver dette igen, da de oplever hvor svært det er at skulle levere flotte, kreative og spændende alsidige bryllupsfotos på lidt under 60 min.

bryllupsfotograf

Fotografering i den rigtige billedstil

Når man som brudepar skal vælge sin bryllupsfotograf til fotografering af bryllupsbilleder fra den store dag, er det vigtigt at kigge på mange bryllupsfotograf hjemmesider. Kig især på billedstilen. Måden fotografen bruger både lyset, efterbehandlingen og hvordan fotografen forstår sig på at stille brudeparret op, så de ikke ser akavede ud eller for den sags skyld ser dumme ud på billederne.

Mange bryllupsfotografer tilbyder mange forskellige slags muligheder, men i sidste ende handler det om billederne i ser. Kan i lide fotografens stil, så ta en snak om jeres muligheder for bryllupsfotografering.

bryllupsfotografering

Valg af lokation for bryllupsfotograferingen

Fotografens evner med kameraet og fotografens billedstil er naturligvis vigtige elementer for gode bryllupsbilleder. Men ligeså vigtig er den lokation hvor i ønsker at jeres billeder skal tages.

Hvis i er til de klassiske bryllupsbilleder, så skal man ikke vælge en havn og en graffitti væg. Er man mere til de skæve og rå bryllupsfotos, så bør man naturligvis finde sådanne steder.

Husk på at selve baggrunden eller lokationen er med til at skabe dynamikken og kulisserne bag jer som brudepar. De giver bryllupsbillederne en ekstra og spændende dimension.

bryllupsbillede

Fotografens udstyr

Da jeres bryllupsdag naturligvis ikke kan laves om, er det vigtigt at i stiller krav til jeres fotograf. Spørg fotografen om han eller hun har backup udstyr, hvis dennes primære udstyr går i stykker.

Er fotografen forberedt med ekstra batterier, ekstra flashkort. Gemmer fotografen billederne på en ekstern harddisk etc.

Har fotografen mere end ét kamera og flere optikker. Er fotografen forberedt mod vind og vejr etc.

Jeres rettigheder til bryllupsbillederne

Det er vigtigt at få afklaret inden brylluppet hvem der efter vielsen ejer jeres bryllupsfotos. Er det fotografen? Eller kan I frikøbe alle billederne?

Det er vigtigt at undersøge, da mange bryllupsfotografer stadig ikke vil udlevere deres digitale filer til brudeparret. Og i kan derfor risikere en større efterregning ved efterbestilling af billeder fra jeres bryllup.

bryllupsfoto

Hvad tager bryllupsfotografen billeder af?

Det er naturligvis vigtigt at jeres bryllupsfotograf får mange forskellige billeder fra jeres store dag. Blandet billeder af:

 • Brudekjolen
 • Vielsesringene
 • Brudesko
 • Kirken
 • Pynt
 • Bryllupsportrætterne
 • Gæsterne
 • Feststedet
 • Bryllupstransporten
 • Foreberedelsen
 • Brudevalsen
 • Bestman
 • Taler
 • Riskast
 • Kageskæring
Sørg for jeres bryllupsfotograf kører i hele Danmark. Så er i sikker på at få en fotograf lige der hvor i ønsker jeres billeder skal tages. Landsdækkende bryllupsfotografi er at foretrække.

Fotografens personlighed

Det er vigtigt at man som bryllupsfotograf, forstår at arbejde som fluen på væggen på bryllupsdagen. Det er ikke meningen at fotografen skal være “center of attention”. Kun under selve bryllups portætfotograferingen skal fotografen naturligvis træde i karakter og guide brudeparret.

Fotografen skal være til stede, men alligevel ikke være til stede. Sørg også for at variere dit bevægelsesmønster, så du får så mange forskellige vinkler på dagen som muligt.

bryllupsfotografi

Originally posted 2020-05-22 21:22:36.