Børn til festen

Når brylluppet planlægges, så er det ikke mere et spørgsmål om at placere svigermor så langt væk som muligt, men snarere et spørgsmål om børnene skal med eller ej.

Når brudeparret bruger måneder og år på at planlægge brylluppet, så opdager mange ofte at det hele måske er lidt for ”voksent” og perfekt til børnene. Andre planlægger efter at de nu rigtig skal være én ”stor familie”.

Her er nogle råd, som måske kan være nyttige for valget ”skal børnene med eller ej?”.

Hvis børnene ikke skal med

  • Føl Jer ikke presset til at tage børn med. Hvad enten I ikke har råd til de ekstra kuverter, eller I mener børnene vil kede sig i ihjel under den formelle og højtidelige fest, så sig det lige ud til de gæster som spørger. Enhver vil acceptere en god forklaring.
  • Husk at være konsekvent. Bliv ikke blød om hjertet og tillad et enkelt barn at komme med, for så kan I være sikre på, at mindst et forældrepar vil føle sig trådt på, når de opdager ”undtagelses-barnet”. Er I f.eks. nødt til at invitere brudepiger og drenge med til festen bagefter, så forklar det i invitationen til de øvrige forældre eller ring til de børn I kender bedst og forklar dem, hvad der ligger til grund for valget.
  • En anden mulighed er, at man hyrer et par (alt efter børneantallet) babysittere til at passe gæsternes børn – dette skal naturligvis foreslås i invitationen og husk at understreg, at der ikke er adgang til festen, men der vil være ”underholdning” og leg et andet sted i nærheden.

Læs mere om kreativ bryllupsfotografering her.

Når børnene skal med

  • Vælg aldrig brudepiger og drenge under fire år. Der er stor sandsynlighed for, at de bliver så betuttede over den store kirke og musikken, at de forlader deres plads. Derved sker der to ting – selve idéen med at lade børnene gå efter bruden ødelægges og næsten det allerværste – al opmærksom samles omkring de børn, der ”bare ikke vil mere” og bliver båret ned og måske ud af kirken af ulykkelige forældre.
  • Børn under 13 år bør planlægges at være til ”pynt” og ikke til gavn som brudedrenge og piger. Først når de er over 13 år kan man være sikker på at give dem opgaver med at rette på sløret, holde brudebuketten og andet.
  • Hvis I alligevel vælger at bruge mindreårige til forskellige opgaver, så sørg for at have en stand-in i form af en voksen gæst.

Under festen

  • I de tilfælde, hvor der ikke er separate lokaler til børneleg, kan man vælge at sørge for malebøger, farver, puslespil, spil, slik og mange andre ting, som kan foregå ved bordene bagved festbordet.
  • Det er altid en god idé, at bede stedet, hvor festen holdes, om at sørge for børnemenuer. Skulle børnene alligevel ønske voksen mad, så kan det hurtigt lade sig gøre, men som udgangspunkt er det en god idé at forhåndsbestille.
  • Børn er ikke altid så vanskelige og vælger man at acceptere det ekstra besvær og den ekstra opmærksomhed der er forbundet med dem som bryllupsgæster, så kan man også få nogle dejlige oplevelser og lidt liv i selskabet lige fra starten.

Et bryllup skulle gerne være oplevelsen, I husker resten af livet og derfor gør I klogest i, at følge Jeres helt egne tanker om børn eller ikke børn med til festen. Lad Jer ikke presse af, hvordan de andre har gjort.

Originally posted 2020-06-07 19:36:38.